Благодійна фундація родини Табалових передала для розвідників дрон SHARK


Благодійна фундація родини Табалових передала для розвідників дрон SHARK

    У День Збройних сил України,6 грудня, президент Благодійної фундації родини Табалових Андрій Табалов передав для потреб ЗСУ розвідувальний дрон SHARK.

    Безпілотник українського виробництва здатний проникати в тил ворога на 80 км, вести глибинну аеророзвідку та коригування артогню, для чого SHARK має надійний зашифрований зв’язок та потужну камеру, і вже готовий до виконання завдань на фронті.

   Збір коштів на безпілотник вартістю майже 1 800 000 грн тривав впродовж останніх 3 місяців і проводився силами чотирьох підприємств: ПрАТ «Юрія» - ТМВолошкове поле,Первомайський молочноконсервний комбінат,Одеський Коровай таЧеркасихліб.

    «Кожен українець, хто купував згущене молоко, молочну і хлібну продукцію з маркуванням «SHARK», автоматично долучився до нашого великого збору. Так, спільними зусиллями ми підсилили боєздатність наших хлопців, і це наш невеликий внесок в обороноздатність країни. Наші бізнеси продовжать підтримувати ЗСУ, проводити збори та надавати іншу допомогу для фронту, як у форматі продукції, так і обладнання на запит підрозділів. Війна триває. А це означає, що і наша допомога має також тривати, щоб наші воїни постійно відчували підтримку, сьогодні це обов'язок кожного”, - сказав під час передачі дрона підрозділу Андрій Табалов.

     Як зазначив військовослужбовець з позивним “Зік”, дрон SHARK українського виробництва є одним з найкращих розвідувальних БПЛА у світі і по багатьох показниках перевершує західні аналогічні розвідувальні дрони.

     “Він залітає дуже далеко, вдало бореться з російським РЕБом, і є малопомітний для ворожого ППО. Окупанти дійсно його бояться, тому що не шкодують для його збиття навіть своїх самих сучасних ракет. Ця пташка робить дуже багато серйозної розвідувальної роботи. Використовуючи інформацію з таких БПЛА тільки наш полк вже знищив російської техніки на понад 1 млрд доларів. Це дійсно потрібний комплекс, ми дуже вдячні за те, що є люди, які допомагають придбати ці недешеві літаки. Вони себе окуповують сотні і тисячі разів”, - сказав військовослужбовець.

     Разом з дроном передали захисникам від МК «Волошкове поле» молочну продукцію: ультрапастеризоване молоко та згущенку.

    Закупівлю БПЛА провелаБлагодійна фундація родини Табалових. Загалом з початку повномасштабного вторгнення підприємства родини Табалових допомогли ЗСУ вже майже на 20 000 000 грн.