Андрій Табалов: Ми бачимо Європу як пріоритетний напрямок нашого експорту

Андрій Табалов: Ми бачимо Європу як пріоритетний напрямок нашого експорту

 

За останній рік у молочній компанії “Волошкове поле” переглянули географію експорту у бік ЄС та планують найближчим часом наростити поставки молочної продукції до Європи. 

 

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine повідомив генеральний директор молочної компанії «Волошкове поле»Андрій Табалов.

 

За його словами, зараз серед основних експортних позицій виробника масло, тверді сири, сухе молоко, казеїн, глазуровані сирки та згущене молоко. 

 

“На відміну від експорту зерна, все це - автотранспортні перевозки, тому це набагато легше і швидше, а додана вартість такого експорту набагато вища, ніж у зерні. Раніше ми експортували в СНД - Туркменістан, Казахстан та ін. Але у минулому році переглянули географію у бік ЄС. Зараз одне з наших підприємств проходить перевірку на отримання єврономера”, - розповів Андрій Табалов. 

 

Він також уточнив, що найбільш перспективними для експорту в компанії розглядають товари глибокої переробки - згущеного молока, високожирного масла 82%, глазурованих сирків. 

 

“Наприклад, їх ми постачаємо навіть у США і Канаду. Незважаючи на те, що в ЄС досить розвинена молочна галузь, ми бачимо Європу як пріоритетний напрямок нашого експорту, тому в нього і інвестуємо”, - додав генеральний директор компанії.

 

І відзначив, що під час повномасштабної війни зберегти експортні поставки було складно, але компанії це вдалося. А фінансові показники компанії дещо нижчі за попередні роки, водночас “Волошковому полю” вдалося зберегти більшість робочих підрозділів. 

 

“Головне - ми вижили. Ми змогли зберегти всі робочі підрозділи, за виключенням того, що у Миколаївській області. Але в цілому наш молочний бізнес залишився майже неушкодженим попри ситуацію на ринку цільномолочної продукції. Загальне падіння на ньому склало 15%, а ми скоротилися в межах 10%. Це відбулося тому, що ми підхопили продажі компаній, що закрилися, і зуміли зберегти експортні поставки”, - наголосив Андрій Табалов.