Андрій Табалов спростував недостовірну інформацію про передачу Первомайського МКК третім особам

Андрій Табалов спростував недостовірну інформацію про передачу Первомайського МКК третім особам

 

Первомайський молочно-консервний комбінат продовжує роботу у поточному режимі, інформація про зміну власника компанії, або передачу комбінату третім особам, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у офіційній заяві генерального директора молочної компанії «Волошкове поле», до складу якої входить ПМКК, співвласника підприємства Андрія Табалова. 

 За його словами, Первомайський МКК ще з 2019 року бореться зі спробою встановити контроль над підприємством з боку групи рейдерів. А саме, колишніх міноритарних акціонерів ПАТ «Укрінбанку». 

 До визнання банку у 2015 році неплатоспроможним, ПМКК був багато років клієнтом «Укрінбанку» та зберігав депозитні кошти на рахунках цієї фінансової установи. Крім того, ПМКК мав дві кредитні лінії в «Укрінбанку», які були отримані для інвестування у розвиток комбінату. 

 У 2015 році НБУ визнав «Укрінбанк» неплатоспроможним, що негативно вплинуло і на діяльність Первомайського МКК. Через дії керівництва банка, в тому числі неповернення депозитів ПМКК, комбінат потрапив у скрутне фінансове становище. В результаті кредитори ініціювали процедуру банкрутства ПМКК, яка триває з 2016 року. 

 З 2017 року діє мораторій на задоволення вимог кредиторів ПАТ «Український інноваційний банк» майном ПМКК, а будь-які операції з продажу майна чи активів ПМКК заборонені. 

 Попри це з 2019 року тривають незаконні спроби заволодіти борговими зобов’язаннями ПМКК перед “Укрінбанком” з боку третіх осіб, серед яких і колишні акціонери банку. Наразі ці питання є предметом судового розгляду. 

 ПМКК продовжує роботу в звичайному режимі, виконуватиме свої зобов’язання перед покупцями та нашими партнерами. 

 Компанія допомагала і продовжить допомагати Збройним Силам України, реалізовувати програми підтримки співробітників, які постраждали від широкомасштабного вторгнення росії. 

 Також ПМКК продовжить захищати свої інтереси в судовому порядку.