Коржики с грушами

Коржики с грушами

Інгредієнти

400г борошна
1 яйце + 1 жовток
80г цукру
150мл крижаного молока
150г масла
1,5 ч л розпушувача
щіпка солі
3 груші твердих сортів
150 мл хорошого десертного вина
паличка кориці
2 ст л цукру
варене згущене молоко 100г
вершки 33% -300мл
цукрова пудра.

Спосіб приготування

Просіяти борошно в миску, додати сіль, цукор, розпушувач. Потім додати нарізане кубиками холодне вершкове масло, перетерти руками до стану крихти. Додати яйце і жовток. Влити поступово молоко, замісити м'яке, еластичні тісто. Розкачати завтовшки 1см, вирізати формочкою діаметром не менше 7см коржики. Змастити вершками і посипати цукром. Випекти до рум'яної скоринки. Остудити і розрізати впоперек. Груші очистити і нарізати скибочками. Залити вином, посипати цукром, додати корицю і проварити хвилин 5. Остудити. Вершки збити спочатку на маленькій швидкості, потім на великій до щільності. Збираємо тістечко: нижній шар викласти або змастити варенка. покласти кілька часточок груші, покрити вершками і накрити другою половинкою. Зверху посипати цукровою пудрою.