
Інгредієнти
1 жовток;
0,8 склянки борошна;
1 ч.л порошку для випічки;
1\8 ч.л солі;
5 ст.л масла;
1\2 склянка згущеного молока;
5 ст.л цукру;
3 ст.л. суміші баклажанових і кавунових цукатів(у мене вони- домашня заготовка, але за бажанням можна брати і будь-які інші цукати і сухофрукти);
3 ст.л. січених грецьких горіхів;
1 пачка ванільного цукру;
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО НАПИСУ "ОСІНЬ":50г шоколаду.
Спосіб приготування
Масло розтерти з цукром на пухку масу. Додати жовток і ретельно розтерти.Далі додавати у декілька прийомів згущене молоко чергуючи з борошном і розпушувачем, весь час ретельно перемішуючи. Додати решту інгредієнітв і замісити тісто(буде як густа-густа сметана).
Банки, які закручуються,бажано з широкі) ретельно висушити. Шоколад помістити в целофановий пакет і розтопити у гарячій воді. Зрізати кутик пакета і на внутрішній стороні банки написати "Осінь".
Заповнити тістом банки, коли шоколад остигне і затвердіє. Заповнювати потрібно не більше, ніж на 1\2 об"єму.
Випікати 20 хвилин при 180*С. Кришку при випіканні лише зверху поставити, але не закручувати. Кекс при випіканні набуде чудового золотистого кольору- справжня золота осінь в банці! Для зберігання готові гарячі кекси відразу закатати кришкою.
Їдять такі кекси прямо з банки- дуже цікаво!