Гарбузовий тортик "З пательні"

Гарбузовий тортик

Інгредієнти

ДЛЯ КОРЖІВ:
1 склянка гарбузового пюре(зварений і перетворений на пюре гарбуз)
2 яйця,щіпка солі, 1 пачка порошку для випічки
200г згущеного молока
3 ст.л. олії, 150г борошна.

ДЛЯ НАЧИНКИ:
5 кисло-солодких яблук
цедра 1\2 лимона, 3 ст.л. згущеного молока
50г цукру, 3 ст.л. манки.

ДЛЯ ОЗДОБЛЕННЯ: 200г вершків, 50г цукру, пригоршня малини, листочки м"яти.

Спосіб приготування

КОРЖІ: розтерти гарбузове пюре, яйця, згущене молоко, олію. Додати борошно, розмішане з порошком для випічки, сіллю. Тісто- як середньої густини сметана. Випікати тоненькі коржі на незмащеній сковороді, виливаючи по 2 столові ложки на один корж.Зверху при випіканні накривати кришкою. На один корж в середньому іде 2-2,5 хвилини часу. Вийшло 7 коржів.

ДЛЯ НАЧИНКИ: яблука почистити і натерти на тертці. Поставити на вогонь і проварити 7-8 хвилин. Далі додати згущене молоко, цукор, манку. Проварити 2-3 хвилини.Маса виходить густою.

Намазати коржі утвореною масою і поставити під прес на 1 годину.

Для оздоблення вершки збити з цукром до пухкої маси. Обмазати верх і боки торта. За допомогою кулінарного шприца витиснути 8 розеток. Прикрасити малиною і листочками м"яти.